covid logoCOVID-19 offer logoΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Γενετική Προδιάθεσή Δυσανεξίας Στη Γλουτένη

Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη και τα προϊόντα τους. Εξαιτίας περιβαλλοντικών, ανοσολογικών και γενετικών παραγόντων, σε κάποια άτομα η κατανάλωση γλουτένης δεν είναι ανεκτή. Υπάρχουν δυο μορφές δυσανεξίας στη γλουτένη: η κοιλιοκάκη, η οποία απαιτεί αποχή από την κατανάλωση γλουτένης και τη μη σχετιζόμενη με κοιλιοκάκη ευαισθησία στη γλουτένη (Non-Coeliac Gluten Sensitivity - NCGS), η οποία συνδέεται με ευαισθησία στη γλουτένη με συμπτώματα, όπως διάρροια, κοιλιακό άλγος και κόπωση μετά την κατανάλωση της. Η εμφάνιση της κοιλιοκάκης συνδέεται με τα μόρια, HLA-DQ2 και HLA-DQ8, που κωδικοποιούνται από τα γονίδια HLA-DQA1 και HLA-DQB1.

Γενετική Προδιάθεσή Δυσανεξίας Στη Γλουτένη

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ